Natuur

Divjaka-Karavasta Nationaal Park

Ontdek de pracht van Divjaka-Karavasta Nationaal Park

Als natuurliefhebber mag een bezoek aan het Divjaka-Karavasta Nationaal Park in Albanië niet ontbreken. Dit uitgestrekte park, gelegen aan de Adriatische kust, biedt een adembenemende mix van verschillende ecosystemen en is de thuisbasis van een overvloed aan flora en fauna. Ik bezocht dit park en was volledig betoverd door de schoonheid en diversiteit die het te bieden heeft. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan snel verder!

De natuurpracht van Divjaka-Karavasta

Het Divjaka-Karavasta Nationaal Park is het grootste nationale park van Albanië en strekt zich uit over een oppervlakte van maar liefst **22,230 hectare**. Het park staat bekend om zijn unieke mix van Adriatische moerassen, zandstranden, lagunes en dennenbossen. Tijdens mijn wandelingen door het park was ik telkens weer verbaasd over de diversiteit van landschappen die ik tegenkwam.

Flora en fauna

In het park vind je een indrukwekkende variëteit aan flora en fauna. **Meer dan 190 vogelsoorten** zijn hier gesignaleerd, waardoor het een paradijs is voor vogelliefhebbers. Ik heb zelf kunnen genieten van het observeren van verschillende vogels, zoals aalscholvers, flamingo’s en roofvogels. Daarnaast kun je hier ook herten, wilde zwijnen en konijnen tegenkomen. Het park is een waar natuurlijk juweeltje waar je ogen tekort komt.

Activiteiten in het park

Naast genieten van de prachtige natuur, biedt het Divjaka-Karavasta Nationaal Park ook tal van activiteiten voor bezoekers. Zo kun je hier wandelen, fietsen, vogels spotten en zelfs kajakken in de lagunes. Ik koos ervoor om een vogelspottingexcursie te doen en het was een onvergetelijke ervaring om al die verschillende vogelsoorten te zien in hun natuurlijke habitat.

Praktische informatie

Het park is het hele jaar door geopend en de toegangsprijs bedraagt slechts **500 lek** per persoon. Er zijn verschillende paden en uitkijkposten waar je de beste kansen hebt om wilde dieren en vogels te spotten. Vergeet niet om voldoende water en snacks mee te nemen, aangezien er geen faciliteiten zijn in het park zelf.

Geniet van een onvergetelijke ervaring

Een bezoek aan het Divjaka-Karavasta Nationaal Park is een absolute must voor natuurliefhebbers en avonturiers. De prachtige landschappen, diverse flora en fauna en de vele activiteiten maken dit park tot een unieke bestemming in Albanië. Ik heb genoten van elk moment dat ik hier doorbracht en ik kan het iedereen van harte aanbevelen. Dus pak je camera en verrekijker en ga op avontuur in dit betoverende park!

Een laatste blik op Divjaka-Karavasta

Terwijl ik afscheid nam van het Divjaka-Karavasta Nationaal Park, voelde ik me vervuld van vreugde en verwondering. De prachtige natuur, de rust en de geluiden van vogels zullen nog lange tijd in mijn herinnering blijven. Ik kan niet wachten om terug te keren naar dit stukje paradijs aan de Adriatische kust. Tot ziens, Divjaka-Karavasta!

Albanië