Eten & Drinken

Internationale keukens in Albanie

Internationale keukens in Albanie

Albanië, het land van de adembenemende natuur, prachtige stranden en rijke cultuur. Maar wist je dat Albanië ook een diverse internationale keuken heeft die de moeite waard is om te ontdekken? Tijdens mijn reizen door dit fascinerende land heb ik vele internationale gerechten geproefd en genoten van de culinaire diversiteit die Albanië te bieden heeft. In dit artikel deel ik graag mijn ervaringen en favoriete internationale keukens in Albanië.

Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken is wereldwijd bekend en geliefd, en ook in Albanië is deze keuken populair. In vrijwel elke stad of dorp vind je Italiaanse restaurants waar je kunt genieten van heerlijke pasta’s, pizza’s en risotto’s. Probeer zeker de traditionele gerechten zoals pasta carbonara, pizza quattro stagioni en tiramisu. De smaken zijn authentiek en verrukkelijk.

Populaire Italiaanse restaurants in Albanië:

  • Ristorante Pizzeria Verona in Tirana
  • Ristorante Bellavista in Saranda
  • Ristorante Amalfi in Durres

Als je een liefhebber bent van de Italiaanse keuken, zal Albanië zeker aan je verwachtingen voldoen.

Griekse keuken

Met de Griekse invloeden die door de eeuwen heen in Albanië zijn doorgedrongen, is het geen verrassing dat de Griekse keuken ook in dit land te vinden is. Geniet van verse salades, gyro’s, moussaka en baklava in Griekse restaurants verspreid over het hele land. De smaken zijn authentiek en de gerechten zijn rijkelijk gekruid.

Populaire Griekse restaurants in Albanië:

  • Taverna Olimp in Himara
  • Athina Restaurant in Vlore
  • Taverna Joanne in Saranda

De Griekse keuken in Albanië is een ware traktatie voor de liefhebbers van de mediterrane smaken.

Turkse keuken

De Turkse keuken heeft een sterke invloed gehad op de Albanese culinaire tradities, en dat is duidelijk te merken in de vele Turkse restaurants in het land. Proef typisch Turkse gerechten zoals kebab, borek en baklava in gezellige eetgelegenheden verspreid over Albanië. De smaken zijn rijk en de porties zijn royaal.

Populaire Turkse restaurants in Albanië:

  • Restaurant Istanbul in Tirana
  • Ali Baba Restaurant in Shkoder
  • Kebapci Kazan in Berat

De Turkse keuken in Albanië biedt een smakelijke mix van kruiden en tradities die elke culinaire avonturier zal bekoren.

Ontdek en geniet

Of je nu op zoek bent naar Italiaanse pasta, Griekse salades of Turkse kebab, Albanië heeft voor ieder wat wils. Ontdek de internationale keukens van dit prachtige land en laat je smaakpapillen verwennen. Proef, geniet en laat je verrassen door de diversiteit en rijkdom van de culinaire wereld die Albanië te bieden heeft. Bon appétit!

Albanië