Praktische info

Openbare toiletten in Albanie

Openbare toiletten in Albanië

Als je ooit in Albanië bent geweest, dan weet je dat openbare toiletten niet altijd gemakkelijk te vinden zijn. Het kan een hele uitdaging zijn om een schoon en goed onderhouden toilet te vinden, vooral als je onderweg bent en geen gebruik kunt maken van het toilet in een restaurant of café. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over openbare toiletten in Albanië, gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

Locaties van openbare toiletten

Openbare toiletten in Albanië zijn meestal te vinden op drukke pleinen, in parken of bij toeristische attracties. Het kan echter lastig zijn om ze te vinden, omdat ze soms niet goed aangegeven zijn. Als je een toilet nodig hebt, kun je het beste een café of restaurant binnenlopen en vriendelijk vragen of je gebruik mag maken van hun toilet. De meeste eigenaren zullen geen probleem maken van dit verzoek.

Een handige tip is om goed op te letten bij treinstations, busstations en langs de snelweg. Deze locaties hebben vaak openbare toiletten die weliswaar eenvoudig zijn, maar in ieder geval schoon en toegankelijk zijn.

Toegangsprijzen en voorzieningen

In Albanië is het gebruikelijk om een kleine vergoeding te betalen voor het gebruik van een openbaar toilet. **Deze prijzen variëren meestal tussen de 20 tot 50 Lek.** Het is handig om wat kleingeld bij je te hebben voor het geval dat je gebruik wilt maken van een openbaar toilet. Verwacht echter niet te veel van de voorzieningen. De meeste openbare toiletten hebben geen toiletpapier, dus het is verstandig om wat tissues of toiletpapier mee te nemen.

Sommige openbare toiletten hebben ook geen spoelknop, maar in plaats daarvan kun je een emmer water gebruiken om door te spoelen. **Het is handig om altijd een flesje handdesinfecterend middel bij je te hebben voor na het toiletgebruik.**

Hygiëne en schoonmaak

Helaas is hygiëne niet altijd een prioriteit in openbare toiletten in Albanië. **Sommige toiletten zijn ronduit vies en onhygiënisch, dus wees voorbereid.** Het is verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van slippers in plaats van blote voeten en het vermijden van contact met de toiletbril.

Als je een schoon toilet nodig hebt, kun je het beste zoeken naar toiletten in hotels, restaurants of benzinepompen. Deze toiletten zijn over het algemeen beter onderhouden en schoner dan de openbare toiletten op straat.

Conclusie

Al met al kan het gebruik van openbare toiletten in Albanië een avontuur op zich zijn. Het is belangrijk om voorbereid te zijn en te weten waar je de beste toiletten kunt vinden. Met wat voorbereiding en flexibiliteit kun je echter prima gebruik maken van de openbare toiletten in Albanië. Hou je ogen open, neem wat kleingeld en toiletpapier mee, en je zult het zeker redden!

Albanië