Dagtrips

Wandeling door de Bovenstad van Berat

Wandeling door de Bovenstad van Berat

Een betoverende ervaring in de Bovenstad

Tijdens mijn reis door Albanië besloot ik de charmante stad Berat te bezoeken. Een van de hoogtepunten van mijn bezoek was de wandeling door de Bovenstad, die bekend staat om zijn prachtige architectuur en adembenemende uitzichten.

De Bovenstad van Berat

De Bovenstad van Berat, ook wel bekend als het kasteel van Berat, is een UNESCO-werelderfgoedsite en een van de oudste bewoonde steden ter wereld. Het is een doolhof van geplaveide straatjes, middeleeuwse huizen en historische monumenten.

Als je door de smalle straatjes van de Bovenstad wandelt, word je omringd door prachtige oude gebouwen die getuigen van de rijke geschiedenis van de stad. Het is alsof je terug in de tijd reist naar de middeleeuwen.

Begin van de wandeling

De wandeling door de Bovenstad begint meestal aan de voet van de heuvel, waar je een steile klim naar boven moet maken. Het kan een uitdagende wandeling zijn, maar het uitzicht dat je beloond is absoluut de moeite waard.

Langs de route kom je tal van interessante bezienswaardigheden tegen, zoals de Byzantijnse kerken, de klokkentoren en het iconische kasteel van Berat. Vergeet niet om af en toe even te stoppen om te genieten van het panoramische uitzicht over de stad en de omliggende bergen.

Bezienswaardigheden onderweg

Enkele van de hoogtepunten van de wandeling zijn onder andere:

  • De Heilige Drievuldigheidskathedraal
  • Het Onufri Museum
  • De Rooskleurige Kerk

Deze historische monumenten geven je een fascinerend inzicht in de cultuur en het erfgoed van Berat. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want je zult tal van fotowaardige momenten tegenkomen.

Genieten van lokale lekkernijen

Na een ochtend vol sightseeing is het tijd om te ontspannen en te genieten van enkele lokale lekkernijen. In de Bovenstad vind je tal van gezellige eetgelegenheden waar je kunt genieten van traditionele Albanese gerechten, zoals baklava, burek en tave kosi.

Neem plaats op een terras met uitzicht over de stad en laat je verwennen door de gastvrije Albanese gastvrijheid. Vergeet niet om een glaasje raki te proeven, de traditionele Albanese brandewijn die overal in het land wordt geserveerd.

Slotgedachte

Al met al was de wandeling door de Bovenstad van Berat een onvergetelijke ervaring die ik iedereen kan aanraden. De combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur maakt deze stad tot een van de mooiste plekken in Albanië. Dus als je ooit de kans krijgt om Berat te bezoeken, aarzel dan niet en wandel door de betoverende Bovenstad!

Albanië