Reisgidsen

Stedentrip Sarandë

Welkom in Sarandë, de parel van de Albanese Rivièra!

Ben jij op zoek naar een bestemming waar je kunt genieten van zon, zee, strand én cultuur? Dan is Sarandë de perfecte plek voor jou! Gelegen aan de prachtige Albanese Rivièra, is deze badplaats een pareltje dat nog niet overspoeld is door massatoerisme. Hier kun je genieten van de ongerepte schoonheid van de Adriatische Zee, de heerlijke keuken en de gastvrije bevolking. In dit artikel vertel ik je alles over mijn ervaring met een stedentrip naar Sarandë, zodat jij ook kunt genieten van al het moois dat deze bestemming te bieden heeft.

Waarom Sarandë?

**Sarandë** is een van de populairste bestemmingen van Albanie en dat is niet voor niets. Met haar heerlijke mediterrane klimaat, schitterende stranden en prachtige historische bezienswaardigheden is deze stad de ideale bestemming voor een zonvakantie. Bovendien is Sarandë een goede uitvalsbasis om de rest van de Albanese Rivièra te verkennen. Vanuit hier kun je gemakkelijk excursies maken naar plaatsen zoals Ksamil, Butrint en Gjirokastër.

Wat te doen in Sarandë?

In Sarandë is er genoeg te doen om je dagenlang te vermaken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het prachtige Lëkurësi-kasteel, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over de stad en de zee. Struin door de gezellige straatjes van het centrum, waar je leuke winkeltjes, restaurantjes en barretjes vindt. **Geniet** van een verfrissende duik in de azuurblauwe zee of maak een boottocht naar een van de vele ongerepte stranden in de omgeving.

Waar te verblijven?

**Sarandë** biedt een ruime keuze aan accommodaties, variërend van luxe hotels tot gezellige guesthouses en appartementen. Voor wie graag in het hart van de stad verblijft, zijn er tal van opties nabij de boulevard en het centrum. Wil je liever wat meer rust en privacy? Dan kun je kiezen voor een verblijf iets buiten de stad, waar je kunt genieten van prachtige uitzichten en een rustige omgeving.

Praktische informatie

  • Valuta: Albanese lek
  • Taal: Albanees
  • Beste reistijd: mei tot en met september
  • Klimaat: mediterraan

Culinair genieten

Albanie staat bekend om haar heerlijke en betaalbare keuken en ook in Sarandë kun je volop genieten van lokale specialiteiten. Probeer bijvoorbeeld een traditionele ‘tave kosi’, een gerecht met lamsvlees en yoghurt, of smul van verse vis en zeevruchten in een van de vele visrestaurants langs de boulevard. Vergeet ook niet een glaasje rakija te proeven, de bekende Albanese sterke drank. **Je** smaakpapillen zullen zeker verwend worden tijdens een bezoek aan Sarandë.

Conclusie

Al met al is een stedentrip naar Sarandë een echte aanrader voor wie op zoek is naar een afwisselende vakantiebestemming waar zon, zee, strand en cultuur samenkomen. Met haar adembenemende natuur, rijke geschiedenis en heerlijke keuken zal Sarandë je zeker niet teleurstellen. Dus waar wacht je nog op? Boek snel je reis naar deze prachtige stad aan de Albanese Rivièra en geniet van al het moois dat Sarandë te bieden heeft!

Albanië