Verblijf

Budgetaccommodaties voor backpackers

Op zoek naar budgetaccommodaties in Albanië

Als backpacker wil je natuurlijk zoveel mogelijk geld besparen op accommodaties, zodat je meer kunt besteden aan leuke activiteiten en ervaringen tijdens je reis. Albanië is een fantastische bestemming voor budgetreizigers, met tal van goedkope accommodaties die perfect zijn voor backpackers. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en tips voor het vinden van betaalbare verblijfplaatsen in Albanië.

Hostels

Hostels zijn de ideale accommodatie voor backpackers die graag andere reizigers ontmoeten en gezelligheid opzoeken. In Albanië zijn er vele hostels te vinden, vooral in steden als Tirana, Shkodër, Berat en Gjirokastër. De prijzen voor een bed in een slaapzaal beginnen meestal rond de **€5 per nacht**.

Veel hostels bieden ook privékamers aan voor een iets hogere prijs, maar nog steeds zeer betaalbaar. De faciliteiten variëren van hostel tot hostel, maar de meeste bieden een gedeelde keuken, gemeenschappelijke ruimtes en activiteiten zoals stadstours en pub crawls.

Pensions en guesthouses

Als je op zoek bent naar een meer lokale ervaring, kun je kiezen voor een verblijf in een pension of guesthouse. Deze accommodaties worden gerund door lokale families en bieden vaak een warme en gastvrije sfeer. De prijzen voor een kamer in een pension liggen meestal tussen de **€15 en €30 per nacht**.

De kamers zijn meestal eenvoudig, maar comfortabel en schoon. Vaak kun je ook genieten van huisgemaakte maaltijden die worden bereid door de gastvrouw of gastheer. Dit is een geweldige manier om de lokale keuken te proeven en meer te weten te komen over de Albanese cultuur.

Campings

Als je avontuurlijk bent aangelegd en graag in de natuur verblijft, kun je ervoor kiezen om te kamperen tijdens je verblijf in Albanië. Er zijn diverse campings te vinden langs de kustlijn, in de bergen en bij meren. De prijzen voor een kampeerplek variëren, maar liggen meestal tussen de **€5 en €15 per nacht** per persoon.

Sommige campings beschikken over faciliteiten zoals douches, toiletten en een winkeltje voor basisbenodigdheden. Het is handig om zelf een tent en kampeerspullen mee te nemen, maar sommige campings verhuren ook tenten voor een kleine vergoeding.

Conclusie

Albanië is een geweldige bestemming voor budgetreizigers, met tal van betaalbare accommodaties zoals hostels, pensions en campings. Of je nu graag andere reizigers ontmoet in een hostel, de lokale cultuur wil ervaren in een pension of avontuurlijk wil kamperen in de natuur, er is voor ieder wat wils. Dus pak je backpack, boek een goedkope vlucht naar Albanië en geniet van een betaalbare en onvergetelijke reis!

Albanië