Eten & Drinken

Picknickplekken en parken om te genieten van eten

Picknickplekken en parken in Albanië

Een heerlijke picknick in het prachtige Albanië

Albanië is een land dat bekend staat om zijn adembenemende natuur, mooie stranden en rijke cultuur. Wat is er nu heerlijker dan te genieten van al dat moois terwijl je geniet van een zelfgemaakte picknick? In dit artikel delen we de mooiste picknickplekken en parken in Albanië waar je optimaal kunt genieten van het eten in de buitenlucht.

Skanderbegplein – Tirana

Het Skanderbegplein is het centrale plein van Tirana, de bruisende hoofdstad van Albanië. Hier vind je groene parken en gezellige bankjes waar je heerlijk kunt neerstrijken voor een picknick. Geniet van de lokale specialiteiten die je op de nabijgelegen markt kunt kopen, zoals vers fruit, kaas en broodjes. Vergeet niet om ook wat Albanese wijn mee te nemen voor een extra feestelijke picknick!

Bunec Beach – Albanese Rivièra

Als je liever aan het strand picknickt, is Bunec Beach aan de Albanese Rivièra een absolute aanrader. Dit prachtige strand wordt omringd door groene heuvels en helderblauw water. Zoek een mooi plekje onder een parasol of op een zacht strandlaken en geniet van je zelfgemaakte lunch met uitzicht op zee. Vergeet je zwemspullen niet, zodat je na het eten een verfrissende duik kunt nemen.

Llogara National Park

Llogara National Park is een van de mooiste nationale parken van Albanië en leent zich uitstekend voor een picknick in de natuur. Maak een wandeling door de weelderige bossen en zoek een idyllisch plekje uit om je kleedje uit te spreiden. Geniet van de rust en de frisse lucht terwijl je smult van lokale lekkernijen en misschien zelfs een traditionele Albanese picknick met gegrild vlees en salades.

Praktische tips voor een geslaagde picknick

Wat neem je mee?

Als je een picknick in Albanië wilt houden, zijn er een aantal dingen die niet mogen ontbreken in je mand of koeltas. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Vers fruit zoals druiven, appels en perziken
  • Lekkere kazen en worstjes
  • Vers gebakken brood of traditionele Albanese lepinja
  • Salades met lokale ingrediënten zoals tomaten, komkommer en olijfolie
  • Water en eventueel lokale wijn of frisdrank

Waar ga je zitten?

Kies een plekje uit waar je voldoende ruimte hebt om te ontspannen en te genieten van je eten. Zoek een rustig plekje in de schaduw van een boom of neem een parasol mee als je op het strand gaat picknicken.

Houd het schoon

Laat de plek waar je picknickt netjes achter door al je afval mee terug te nemen en eventueel gebruik te maken van de afvalbakken in de buurt. Zo kunnen ook andere bezoekers van de prachtige natuur van Albanië genieten.

Meer picknickplekken ontdekken?

Albanië heeft nog veel meer prachtige parken en plekken waar je heerlijk kunt picknicken. Trek erop uit en ontdek zelf de mooiste plekjes om te genieten van lekker eten in de buitenlucht. Geniet van de natuur, de rust en het gezelschap en maak van elke picknick een onvergetelijke ervaring!

Albanië